بسم الله الرحمن الرحیم
« ان ربک لبالمرصاد »
«مرصاد»که به معنای کمین یا کمینگاه است نام یکی از وقایع تاریخی است که در آن خداوند امداد و نصرت غیبی خودش را بر بندگان مومنش فرو فرستاده است ،
کسانی که وعده«ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم» را با گوش دل شنیدند و به نصرت اسلام برخاستند و دیدند که « ان وعد الله حق » (همانا وعده خداوند حق است)
۳۱ تیر ماه ۱۳۶۷
حمله ای از سوی منافقین موسوم به عملیات فروغ جاویدان به خاک ایران برای فتح ۳۳ ساعته تهران انجام شد. آنها توانستند به کمک عراقی ها با سرعت زیادی از راه تنگه پاتاق تا تنگه چهارزبر پیشروی کنند، همزمان با این عملیات، ارتش عراق نیز چندین روستای ایران در اطراف کرمانشاه از جمله روستاهای زرده، نسار دیره، دودان و ...را با بمب های گاز خردل هدف قرار داد .
این بمبارانها به مرگ صدها غیرنظامی و مجروحیت چندین هزار نفر از افراد غیرنظامی انجامید. دامها و زمین های کشاورزی که محل معیشت مردم بود ، نابود شده و تا مدتها آلوده شد. بسیاری از مجروحان این روستا به دلیل آثار بمبهای شیمیایی به بیماریهای اعصاب، سرطان و... مبتلا شده و کودکان ناقصالخلقه در این روستاها به دنیا آمدند .
۵ مرداد ۱۳۶۷ عملیات مرصاد
پاتک نیروهای نظامی ایران در پاسخ به این اقدامات با رمز یا علی آغاز شد، نیروهای نظامی ایران ابتدا منتظر شدند تا مجاهدین به اندازه کافی در داخل خاک ایران نفوذ کنند تا از برد پشتیبانی عراقیها خارج شوند. آنها ابتدا نیروهای چترباز را در پشت سر مجاهدین پیاده کردند، سپس هواپیماهای اف-۴ نیروی هوایی ستون زرهی مجاهدین را بمباران کردند و در ادامه بالگردهای نیروی زمینی ارتش با سلاحهای ضد تانک به ستون زرهی مجاهدین یورش بردند. در این هنگام پیشروی مجاهدین متوقف شد. در انتها نیروهای زمینی ارتش و سپاه به باقیمانده نیروهای مجاهدین حمله کردند. نیروهای ایران در جایی که نیروهایشان برتری نسبی داشت به کمین نشستند و در منطقه چهارزبر، با احداث تعدادی خاکریز و یک خط دفاعی مستحکم در انتظار ایشان بودند.
این عملیات سه روز به طول انجامید. در روز اول هدف سد کردن هجوم مجاهدین خلق بود. در این روز نیروی هوایی ارتش وارد عمل نشد زیرا در آن زمان پایگاه نوژه بمباران شده بود و انجام عملیات پاکسازی باند فرود قدری فرصت را از آنها گرفت. در روز دوم حرکت نیروی زمینی ارتش صورت گرفت که با پشتیبانی نیروی هوایی و هوانیروز همراه شد و در روز سوم یگانهای مجاهدین خلق به کلی منهدم شدند. فرماندهی این عملیات بر عهده سرهنگ علی صیاد شیرازی بود. وی در سال ۱۳۷۸ توسط سازمان مجاهدین خلق ایران ترور شد.
در عملیات مرصاد بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ نفر از نیروهای مجاهدین خلق کشته و زخمی شدند و در میان کشتهشدگان و اسرا تعداد زیادی از کادرهای سازمان و فرماندهای تیپها نیز وجود داشت. پس از پایان عملیات، تنگه چهارزبر، تنگه مرصاد نام گرفت .